Google Első Hely

Első helyen az organikus Google-találatok közt. Első oldalra, első helyre kerülés honlaptartalom optimalizálás és linkprofil építés segítségével

seo-projekt

A SEO-projekt keresőoptimalizálási program ismertetése a jelen honlap felületére. A weboldal optimalizálás során az első Google helyezés megszerzése a cél, ennek érdekében kulcsszavas tartalomoptimalizálás és komplex linkprofil építés történik. 2018: Télikert építés és terasz beépítés; Laptop szerviz Budapest

Dell akku, Asus laptop töltő

A legjobb laptop márkák: Dell és Asus

A laptopok működésében a kezdetektől fogva kulcsszerepet játszott az áramellátás. A legelső hordozható számítógépben még nem is volt akkumulátor, hálózatról működött, hordozhatósága abban nyilvánult meg, hogy kis bőröndként lehetett szállítani vagy máshová vinni és ott lehetett bedugni az áramba. Az első tényleges notebook már saját áramforrással rendelkezett, úgy autonóm működésű volt.

Manapság a legkiválóbb laptopmárkák olyan modellekkel rendelkeznek, amelyek sor órányi akkumulátoros üzemidőt biztosítanak a felhasználók számára, maguknak az akkuknak pedig a jelentős teljesítmény mellett egyre kisebb a súlya és egyre hosszabb az élettartalma.

Dell akkumulátor

Dell laptop aksi

A Dell akkumulátor népszerűsége

Érdekes a piaci adatok elemzéséből következtetéseket levonni, eszerint tudható, hogy a szaküzletet Dell akkumulátorból forgalmaznak a legtöbbet, vagyis általában első helyen ez szerepel az eladási listán, ami azt is jelenthetné, hogy ezek hibásodnak meg a leggyakrabban – de nem erről van szó, hanem arról, hogy ezek a legnépszerűbbek és gyakran, ha fennáll a kompatibilitás, más márkák készülékeibe a Dell akkut vásárolnak az igényesek.

Ennek az áramforrásnak a jellemzője, hogy lítium alapú és sorba kötött LiLo, LiPo, LiFe cellák szolgálnak benne energiaforrásul. A LiPo, LiLo és LiFe akkucellák kémiai összetétele különbözik egymástól, emiatt különbözik az elektromos karakterisztikájuk is. A Dell aksik gyártása során a cellák száma maximum 6 drb, de a jelenleg legelterjedtebbek 3 cellát tartalmaznak. Néhány évvel ezelőtt a nikkel-kadmium (NiCd) akkumulátoroknál a 15 cellás egység sem volt ritka.

További részletek a témában:

 • A Dell akkumulátor jellemzői – akkucsere budapesti laptopszervizben
asus laptop töltő

Kompakt Asus laptoptöltő adapter

Az Asus töltő a favorit

Fontos a jó aksi, de legalább ilyen fontos, hogy legyen mivel feltölteni, illetve ha már feltöltődött, a laptop a hálózatból vehesse fel az áramot. Erre való a laptoptöltő, amelyet tápegységnek és AC adapternek is neveznek, egyik kifejezés sem teljesen pontos, lévén ez az elektromos berendezés nemcsak feltölti a telepeket (töltő) és nemcsak táplálja a készüléket (tápegység), hanem a két funkciót akár felváltva, akár egyszerre végzi, miközben persze átalakítja a hálózati váltóáramot egyenárammá (adapter). A jó töltő és a helyes akkumulátortöltés alapfeltétele a hordozható személyi számítógépek zavartalan működésének.

Ahogy az áramellátó telepek esetében a Dell, úgy a laptoptöltők esetében az Asus a favorit. A webáruházak is ezekből forgalmaznak a legtöbbet. Ár-érték arányuk kiváló, megbízhatóak és nagyon sok típushoz és modellhez használhatóak. Ha fennáll a feszültségben, áramerősségben és teljesítményben a kompatibilitás, a notebook tulajdonosok szívesen használnak ilyen töltőt akár Acer, Lenovo vagy Samsung gyártmányú mobil komputerükhöz.

Az adott gyártótól származó legtöbb AC/DC adapter a következő paraméterekkel rendelkezik:

 • Hálózatból felvett feszültség: 220 – 230 Volt
 • Leadott feszültség: 19 – 20 Volt
 • Leadott áramerősség: 3 – 3,25 Amper
 • Leadott teljesítmény: 60 – 65 Watt

Villamos mértékegységek

A notebook akkumulátorok és laptoptöltők esetében nem árt néhány elektrotechnikai paraméter mibenlétével tisztában lenni:

 • Amper (A): A töltő vagy az akku által leadott vagy felvett elektromos áram erősségének mértékegysége.
 • Milliamper (mA): Az elektromos áram mértékegysége, az Amper ezredrésze. Azaz a 3,0 A ugyanazt jelenti, mint a 3000 mA.
 • Milliamper-óra (mAh), és amperóra (Ah): Az akkumulátorban tárolt töltési energiát kapacitásának a mértékegysége: mennyi áramot tud folyamatosan az akku szolgáltatni egy órán keresztül. A 12 V-os
  6 Ah-ás autóakkumulátor 6 A áramot tud biztosítani egy órán keresztül (6A × 1h = 60Ah).
 • Nominális feszültség (V): Az akkumulátortelep nominális vagy névleges feszültsége. Különböző kémiai tulajdonságaik miatt az egyes cellák feszültsége eltér egymástól:
  • NiCd vagy NiMH: 1,2 V cellánként
  • LiPo: 3,7 V cellánként
  • LiLo: 3,6 V cellánként
  • LiFe: 3,3 V cellánként

A telep névleges feszültségét úgy kapjuk meg, hogy a cellafeszültséget megszorozzuk a cellák számával

 • Teljesítmény (W): A laptoptöltő vagy akkutelep teljesítményét úgy kapjuk meg, ha a leadott/felvett áramerősséget megszorozzuk azzal a feszültséggel, amely mellett ez az áramerősség létrejött. Ha a 19 V-os Asus akkumulátor egy adott pillanatban 3 Ampert adott le, illetve a laptop ennyit vett fel, akkor a pillanatnyi teljesítmény 57 Watt. Az elektromos készülékeken nem a pillanatnyi, hanem a névleges vagy maximális teljesítményt adják meg.

Számítástechnika – elektrotechnika

Volt – amper – watt átszámítás

1 Volt × 1 amper = 1  Watt

teljesítmény, áramerősség, feszültség átszámítás

Watt = Volt × Amper; Amper = Watt / Volt; Volt = Watt / Amper

 

teljesítmény = feszültség × áramerősség

áramerősség = teljesítmény / feszültség

feszültség = teljesítmény / áramerősség

A feszültség, áramerősség és teljesítmény mértékegysége, összefüggéseik.

 • Egy amper az az áramerősség, amely 1 volt feszültség mellett 1 watt teljesítményt létesít.

 • Egy volt feszültség mellett 1  watt teljesítmény leadásához 1 amper áramerősségre van szükség.

Keress rá a Goole-ban: Akkumulátor helyes töltése

SEO projekt 2017/szeptembertől: a budapesti Arvisura laptop szerviz honlapjának optimalizálása asus akkumulator és dell laptop töltő (vagy fordítva) kulcsszavakra. Cél: Google első oldal, első hely.


Ha tetszett a cikk: megoszthatod, lájkolhatod

Mobilmarketing, sms-küldés

mobil-marketing-sms

Tömeges SMS küldés -Mobilmarketing kampány

Az SMS-kampány

Az okostelefonok elterjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kap a telekommunikációban a mobilkészülékekre célzott marketingtevékenység. Ezek legismertebb válfaja az sms-kampány, amelynek során egy kiválasztott címlista alapján az azon telefonszámukkal szereplő mobiltulajdonosok egyidejűleg kapnak szöveges üzenetet. Ezek tartalma általában az értékesítéssel kapcsolatos, egy-egy új termékre, akciós árakra hívja fel a figyelmet. Emellett szervezetek, hatóságok, pártok részéről gyakoriak a tájékoztató és mozgósító célú tömeges sms-küldés. Ilyen volt például egy kemény télen az az akció, amikor a Belügyminiszter minden mobiltelefontulajdonos arra kért: ha autóban ül és elakadt a nagy hóesésben, ne essen pánikba, várja türelmesen a segítséget. De gyakoriak politikai kampányok, országgyűlési vagy önkormányzati választások idején a politikai marketing kategóriájába tartozó csoportos üzenetek is, amelyek aktivitásra ösztönzik a címzetteket.

A leggyakoribb eset azonban az, amikor például egy üzletlánc értesíti törzsvásárlóit valamely akciós áron megvásárolható termékről, netán nyereménysorsolásról.

A tömeges méretben küldött szövegüzenetek közös jellemzője, hogy személyre szól és hogy valamilyen interakciót vár. Az ügyfél abból, hogy saját neve szerepel megszólításként az üzenetben, úgy érzi, ténylegesen öt magát szólították meg, holott természetesen minden ügyfél ugyanazt az SMS-t kapja, a név úgy kerül fölé, hogy ezt a nevet a mobilszámmal egyidejűleg adta meg a kliens valamilyen akció, vásárlás, kártyaigénylés, nyereményjátékra való feliratkozás, ajándékátvétel stb. alkalmával. Neve és száma bekerült egy adatbázisba és éppen az az adatbázis szolgál a tömegüzenet küldés alapjául.

A tömeges SMS küldés technológiai háttere

Az SMS-kampány sikeres lebonyolításához megfelelő szoftver- és hardvertámogatás szükséges. Az adatbázis kezelésére és az üzenetküldés automatizálására, valamit statisztikák összeállítására fejlesztő cégek készítenek telepíthető programokat. Ezeket nagy teljesítményű szervergépeken kell futtatni, mert az esetenként százezres nagyságrendben tárolt személyes adatok kezelése és az egyidejű üzenetkézbesítés jelentős kapacitást igényel. A megbízható szolgáltató cégek erre a célra általában felhő alapú szervereket használnak, amelyek rövid idő alatt igen jelentős teljesítményre képesek. A korszerű mobilmarketing akciók online kapcsolatban bonyolíthatók le, és nem szükséges hozzájuk mobileszköz: a megrendelő a szolgáltató honlapjának a webfelületén kezdeményezi a kampányt és ugyanezen a webes alkalmazás segítségével adja meg a címlistát, irányítja az időzítést és ellenőrzi a kézbesítési eredményeket és a visszajelzéseket, válaszreakciókat, valamint követi a statisztikai kimutatásokat.

A mobilmarketing és a Google-helyezés

okostelefon-tomeges-sms

A gondos tartalomoptimalizálás és kreatív linképítés eredményeinek köszönhetően az adott SEO-projekt tobb weboldala is kiváló Google-helyezést ért el. Az organikus találati listákon honlapjaink olyan kulcsszavakkal szerepelnek a kereső első oldalán, mint

 • tömeges sms küldés
 • mobilmarketing
 • sms-kampány
 • csoportos üzenet küldés

SMS-küldés tömeges számban – tartalom és mobil marketing seo magyar és külföldi mobilhálózatokra.

Google helyezés javítása a mobilmarketing területén. Honlap tartalom optimalizálás a kreatív linképítés egyedi módszereivel. Sms-küldés, tartalomoptimalizálás, google előre kerülés, seo projekt

 


Ha tetszett a cikk: megoszthatod, lájkolhatod

Télikert gyártás és építés, terasz fűtés

Teraszfűtés – infrasugárzó panelek + napenergia

Egy fedett kültéri terasz fűtése a nagy hidegek beálltától eltekintve az őszi-tavaszi idényben megvalósítható napenergiával. A napos időszakban a terasztetőre telepített napelemek bőséges mennyiségű elektromos áramot termelnek a családi ház melegvíz-szükségleteinek kielégítésére, fennmaradóval infrasugárzó panelek működtethetők. A terasztető alá szerelt infrapanelek az ott tartózkodók számára akár 10-15 fokkal magasabb hőérzetet keltenek, mint a kinti levegő hőmérséklete. A hősugarak felmelegítik az emberi testet, a padlózatot, a berendezési tárgyakat, amelyek továbbsugározva adják le a hőt, így kinti 8-10 fokos hűvösség ellenére az infrák alatt kellemes szobameleg érzete alakul ki akár szeles időben is. Ha estéinket szeretnénk a teraszon tölteni, akkumulátorok segítségével tárolható a nappal termelt elektromos energia, és esténként indulhat az infrafűtés.

infrasugárzó teraszfűtés - napelem

Napenergiával működtethetők az infrasugárzók teraszfűtéshez

Seo-projektum 2016-2017: Télikertépítés és télikert gyártás Budapest

A télikertgyártó és -építő szolgáltatás honlapja 2016-tól a télikert kulcsszóval a Google első oldalán található, a Pingvin 4.0 algoritmus tesztelésével összefüggésbe hozható mozgások heteiben a 10. és 8. hely között változott helyezése. A télikert építés keresőkifejezéssel a 6., a télikert gyártás kulcsszóra nézve pedig a 4. helyen szerepelt az első találati oldalon (SERP). – Új projekt, frissítés teraszbeépítés Bp. kulcsszóra, 2017:

Terasz beépítés Budapest – üvegházhatás

A Budapest Teraszfűtés weboldal a HydroFlow cég fűtéstéstechnológiai honlapja, kültéri teraszok és télikertek fűtésére kínál infratermékeket. A vállalkozás nem építőipari szolgáltatásait mutatja be, hanem infrasugárzó paneleket forgalmaz, különös figyelemmel az energiatakarékosság szempontjaira.

télikert gyártás - építés

Napenergiát hasznosító télikert: üvegházhatás – gyártás építés – Budapest Terasz

Mint azt valószínűleg sokan tudják, a télikert olyan épített objektum, amely elsődlegesen melegkedvelő, délszaki növények elhelyezésére szolgál: az üveg tető és az üvegfalak átengedik a napsugárzást, amely felmelegíti a zárt helyiség belső terét, ám a hősugárzás számára az üveg akadályt jelent, így a hő nagyrészt bent marad – ezt nevezzük üvegház-effektusnak (illetve a kifejezést ma már inkább a földi atmoszféra hasonló hővisszatartó hatására értik). A bent rekedt hőnek köszönhetően az üvegezett helyiségben a téli időszakban is kellemes meleg övezi az ott elhelyezett dísz- és szobanövényeket, fűtésre mindaddig nincsen szükség, amíg naponta néhány órán át süt a nap, vagy a kinti hőmérséklet nem fordul igen zordra.

A télikert eredeti funkciója mára elég nagy mértékben átalakult, nem a növények átteleltetése a fő jellegzetesség, inkább a ház, a lakás egy kellemes időtöltésre alkalmas külön szobájának tekintik, virágokat, növényzetet olykor alig is találunk benne, inkább a lakók kényelmét szolgálja. Építészeti szempontból gyakori a már meglévő terasz beépítése vagy erkély beüvegezése.

Megemlítendő, hogy egy jól tájolt télikert a ház hőháztartását takarékosabbá teszi, a lakásnak a télikerttel érintkező falán keresztül a téli időszakban nemhogy hőveszteség nem éri otthonunkat, hanem a télikert még fűti is a közös falrészt, így a belső lakószobában kevesebb energiára van szükség a kellemes szobameleg eléréséhez.

E többszörös funkciója révén a télikertek kiváló zöld projektet valósítanak meg, egyfelől a természet, a zöld egy kis szegmensének a megőrzését biztosítják a bennük elhelyezést nyerő növények révén, másrészt a megújuló napenergia hasznosításával csökkentik a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását az adott háztartásban; ha ez napelemes passzívházban alkalmazott elektromos fűtéssel párosul, az többszörösen hozzájárul a fenntarthatósághoz.

Budapesten egyre népszerűbbek az növényszobák, üvegházak, kültéri vagy beépített teraszok, lodzsák. Építtessen Ön is télikertet, fedesse be verandáját, húzzon üvegtetőt a kerti terasz fölé. Telepítsen rá napelemeket és szereljen alá sötétsugárzó infrapaneleket.

Télikert építés és télikertgyártás

Budapest: télikert tervezés, gyártás, helyszíni beépítés. Megújuló napenergiát hasznosító télikertek tervezésénél a trópusi és szubtrópusi növények elhelyezése a fő szempont: Üveg falú szoba elemei: ajtó, ablak gyártás, tolóajtó, bukóablak, szolár üvegek. Télikertgyártás és terasz beépítés, medencefedés. A télikertes vállalkozás honlapja a Google első oldalán.

Frissítés:

Télikert árak Budapest 2018

télikert árak - budapest infra

Mennyibe kerül a fűtött télikert építés Budapesten? – Árak

A legtöbb tervező-kivitelező vállalat fukarkodik a konkrét építési árak megadásában. Azzal érvelnek, hogy egy teraszfedés vagy erkély beépítés látszólag kevés munkával jár, ám a helyszínen mindig kiderül, hogy kevés üvegtáblát kalkuláltak, a megrendelő nagyobb ereszt szeretne, harmonika helyett üvegajtót, a tetőre nyitható ablakot stb, netán szobakertek helyet pálmaházak szerepelnek a terveiben. Jobb télikertgyártók ha konkrét árat nem is adnak meg előre, de közzéteszik, mi alapján kalkulálható az üvegház ára, milyen részösszegek képezik a teraszbeépítés árát: nyersanyag, tervezési fázis, helyszín előkészítése, a létesítmény megépítése. Ilyen információkat szerezhetünk a arak.cefeblog.hu honlapon:

Az alapozás, a fém szerkezet és üvegtető elkészítése, az ajtó és ablak gyártási technológiája, az infra fűtési tág teret enged a megrendelők fantáziájának, továbbá a szállítási költségek is felmerülhetnek, ezért a télikert építés ára Budapest vonzáskörzetében más lehet, mint az ország túlsó sarkában. Kérjen árajánlatot most a fenti linkről indulva!

Budapest Terasz Infra

Teraszfűtés: infrasugárzó panel a napenergiát hasznosító télikertek melegítéséhez. Új linkek beépítésével és szubtrópusi növények elhelyezésével újraindul az erkély-jelenet. A balkonon elektromos kandalló duruzsol. Bókol a kültéri infrafűtés a napelemeknek.


Ha tetszett a cikk: megoszthatod, lájkolhatod
Google Első Hely © 2016 Frontier Theme