Google Első Hely

Első helyen az organikus Google-találatok közt. Első oldalra, első helyre kerülés honlaptartalom optimalizálás és linkprofil építés segítségével

Google keresőoptimalizálás, linképítés

A keresőoptimalizálás és prémium linképítés alapjai

keresőoptimalizálás - seo linképítés

Ma már minden honlaptulajdonos ismeri ezeket a kifejezéseket: weboldal optimalizálás, kulcsszavas helyezés javítás, PR-cikk írás és megjelentetés. És majd mindenki azt hiszi, hogy ezek lényege a linképítés. Vagyis annak elérése, hogy az adott honlapra minél több külső webhely hivatkozzon. Ezzel megugrik az organikus forgalom. Mégpedig azért, mert oldalunk a Google találati lista helyezései között jó pozíciókat szerzett. És ezzel a vélekedéssel nem is tévednek nagyot. Ám az optimalizációs folyamat ennél azért bonyolultabb.

Mi a keresőmotor / keresőeszköz optimalizálás (SEO)?

Mint azt az online tartalmak és globális web iránt kicsit is érdeklődők jól tudják, a keresőoptimalizálás (pontos angol szóval Search Engine Optimization, azaz SEO = keresőmotor optimalizálás vagy inkább keresőeszköz optimalizálás) elsődleges célja nyilvánvaló. Még ám az, hogy az üzemeltető által preferált, általa előre meghatározott kifejezésre (kulcsszóra vagy keresőkérdésre) történő internetes rákeresés során az érintett honlap minél jobb helyezést érjen el a találati eredményoldalon (SERP-page).

Vagyis el kell érni, hogy az optimalizálás alá vont website minél jobb pozícióba kerüljön a Google mint organikus kereső kulcsszavas találati listáján. Az élmezőnybe, pláne a top 10-be kerülő weboldalakat többen találják meg a kurrens kulcsszavakra keresve, így ez nagyobb látogatottságot, az üzleti célú oldalak tulajdonosai számára pedig nagyobb forgalmat, hasznot, piaci részesedést eredményez.

Hogy világos legyen: ha szobádban nyáron túl nagy a hőség, vagy a légkondicionáló vagy a klímaberendezés, esetleg a léghűtés szóra fogsz ráguglizni. Ha egy webáruház ezekkel a kifejezésekkel a rangsor első helyén áll, nagy valószínűséggel tőlük rendelsz.

Ezrével dob találatokat a keresőprogram. De a weblapok hatalmas kínálatából legtöbbször csupán a találati rangsor élén, az első 3-5 pozíciójában szereplőket hívják le a felhasználók. Amennyiben elégséges információt találnak, akkor nem kutatnak tovább – így aztán nem is találják meg a keresőmarketing szolgáltatásokat mellőző cég webáruházát.

Keresőmarketing-érték – webtartalom – külső linkek

Vagyis üzleti szempontból (az oldal kereskedelmi értékét tekintve) felbecsülhetetlen jelentősége van annak, hogy egy adott weboldal hol, milyen találati listán milyen helyezéssel szerepel a felsorolásban. Minél inkább az élen található a kattintható linkje, annál nagyobb a tényleges valószínűségű esély arra, hogy rátalálnak a téma iránt érdeklődők. Merthogy aki keres, az talál – de nem mindegy, hogy mit. A jó szerepléshez kevés a sok külső link. Kiváló, a témában releváns tartalomra is szükség van. Enélkül nincs előresorolás.

Eszerint a SEO a webes tartalmakra irányuló munkafolyamat és és online visszautalásokkal operáló céltevékenység.

A tartalmi alapú honlap keresőoptimalizálás lényegében három részből áll.

  1. Az első magára a célba vett szájtra (céges portálra, cikkgyűjtő honlapra, szakmai weboldalra, webmagazinra, esetenként blogra, webshopra) irányul. Ez az ún. on-site munka, melynek során a SEO-szakember a gondjaira bízott weblapot arra nézvést veti optimalizáció alá, hogy kulcsszavai tekintetében a kereső előresorolhatónak értékelje. Ez releváns tartalom biztosítását jelenti.
  2. Másodjára a honlap technikai háttere kerül fókuszba. Ez az oldal forráskódjának valid jellegét, a segédfájlok meglétét, a betöltődési sebesség oldal-élményhez igazított megfelelőségét, a script/szöveg arányt érinti. Technikai SEO nélkül nincs siker.
  3. A harmadik, off-site munkafázisban a céloldalt külső webtámogatásban részesítjük (leegyszerűsítve ezt nevezzük a voltaképpeni Google-szempontú linképítésnek). Végezzük ezt abból a célból, hogy a kiépülő visszacsatolási  hálózat révén az oldal internetes megtalálhatósága növekedjen. Ezzel lapunk a Nagy Kereső részéről előbbre sorolható lesz az ilyen támogatói webháttérrel nem rendelkező szájtokhoz képest. Utóbbiak tulajdonosai meglepődve tapasztalhatják a rivális webhely helyezésének gyors felívelését.

Visszatekintés a Google-SEO nagy forradalmára

2012-től kezdődően a keresőoptimalizálást illetően szakmai elvárások jelentős mértékben átalakultak, s ez a folyamat 2013 őszén fordulathoz vezettek. Miről is voltszó?

A radikális Penguin 2.0 algorithm update – Arvisura

Minőségibb helyezési sorrend előállítása érdekében a Google algoritmus-frissítései (Panda, Pingvin 1.0 és 2.0 update – 2012, 2013), illetve Google Hummingbird (Kolibri) keresőmotor beüzemelése radikális változásokat hozott. Hadat üzent a sekélyes tartalmaknak és a spam linkeknek. A kreatív keresőoptimalizálás és ez első oldalra kerülés érdekében végzett linképítés modernebb eljárásokat igényelt. Az új technológiákat is alkalmazó eljárások részesültek ekkortól előnyben. Mechanikusan használt ipari jellegű módszereket szigorú hátrasorolással büntetni kezdték az algoritmusok. Rosszabb esetben rövidebb vagy hosszabb időre szóló kitiltással is járhatott (a találati listákról mármint).

Ez a bekeményítés tette szükségessé a weboldal keresőoptimalizálás új módszertanának a kidolgozását. No meg természetesen az is, hogy a Gugula a keresőszavakra, kulcsszavakra (keywords) irányuló célzatos optimalizáció preferálását háttérbe szorította, Helyette a kompakt kérdések alakjában való keresést kezdte előnyben részesíteni. A reális beszédhelyzetekhez és az élő nyelvhez, valamint a webtartalmak kontextus-összefüggéseihez igazodó SEO-metódusnak a jelen blog tulajdonosa az Arvisura nevet adta..

Prémium linképítés: az Arvisura SEO elmélete és gyakorlata

Utóbbiak alapját Arvisura Transzmutációk és Metatézisek néven ismertek a szakmában. Lényegében a tartalmi alapú honlap-optimalizálás és a szemantikus linképítés stratégiáját és taktikáját képezik.

Online lexikonok tanúsága szerint az Arvisura szanszkrit eredetű szó és az ősi keleti védikus tanításban annak a tézisnek a neve, amely szerint bármilyen dolog (tárgy, jelenség, képzet, helyzet) alkalmas arra, hogy az valamely más dolog jellegzetessége rálényegüljön. Ez a tézis vált a keleti egzisztencialista filozófia egyik axiómájává.

A prémium minőségű linkek jellegrálényegítőek. Ezen a réven képeznek olyan szemantikus hálót, amelynek gócpontjába az optimalizált weboldalt pozicionálják. Ez a tevékenység képezi az új típusú keresőoptimalizálás és prémium linképítés alapját.

Rezümé. A jelen cikk témája: Kreatív SEO keresőoptimalizálás és kontextus alapú prémium linképítés. A HATÉKONY Google-kereső optimalizálás új fejlesztésű elmélete és gyakorlata a Seo-Arvisura gyűjtőnéven lelhető fel az interneten. Kreatív, komplex weboldal optimalizálás mobiltelefonra és laptop kijelzőre a Pingvin 2.0 utáni időszakban.

Aktuális linkprofil építő tuningok hívószavai (long tail keywords):

organikus google találat, laptop szerviz, télikert építés ára budapest, terasz beépítés, google keresőoptimalizálás, honlap linképítés, elipszilon, ipari mobil klíma

Updated: 2022. június 3. — 17:35

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Google Első Hely © 2016-2021 Frontier Theme