Google Első Hely

Első helyen az organikus Google-találatok közt. Első oldalra, első helyre kerülés honlaptartalom optimalizálás és linkprofil építés segítségével

Gépi intelligencia – Szemantikus SEO

Szemantikus honlap-keresőoptimalizálás

szemantikus seo - google helyezés javítás

Organikus Google helyezések javítása szemantikus keresőoptimalizálással

Weboldal optimalizálás Google kereséshez

A Google-algoritmusok intelligens működése lehetővé tette, hogy a weben a keresés a kulcsszavas találatoknál komplexebb és adekvátabb eredményt adjon. A keresőszoftverek képesek egy-egy fogalom teljes szemantikus kontextusát feltérképezni és adatbázisba menteni úgy, hogy ne csak a pontos kulcsszavak, hanem a hozzá rendelt más információk alapján is visszakereshető legyen a fogalmi háló bármely gócpontja. Ennek a módszernek muzsikál alá a szemantikus keresőoptimalizálás, amely ugyanennek a fogalmi hálózatnak a szemantikai összefüggéseire alapozódik, ám épp fordított sorrendben.

A keresőalgoritmusok a meglévő webtartalmakat szemantikus indexálással teszik visszakereshetővé, ezzel szemben a honlapoptimalizálását végző szakember a webre küldött tartalmakat rendezi eleve úgy, hogy a későbbi szemantikus keresés az előre rögzített, egyben kívánatos eredményt adja. Azaz: a kontextus-centrikus, tartalom-alapú weboldal optimalizálást követően a Google kereső a talált tartalmakat értékelve dönti el, milyen kulcskifejezésekkel és milyen sorrendben szerepelnek majd a találati listán, míg a SEO-szakértő – ismerve a keresési mechanizmus főbb sajátosságait – eleve úgy építi fel a honlapot és az ezt támogató linkprofilt, hogy a felhasználói rákérdezés eredményeként a Google a honlap tulajdonosa számára kedvező eredményt adja.

A dolog persze nem ilyen egyszerű: tapasztalataink alapján és elméleti felkészültségünkből kiindulva bármennyire jól ismerjük is a keresőrendszer működését, a rangsorolás szempontjai mégiscsak nagyjából titkosak, és még ha ezeket ki is fürkészhetjük, azt megtippelni is nehéz, hogy a keresőszempontok közül melyik mekkora súllyal van jelen az eredmények alakulásában.

Google helyezés javítás

google helyezés javítása

TOP Google-helyezések elérése

Bárhogy is: a szakmai hozzáértéssel párosuló kreativitás lehetővé teszi, hogy a honlapokat optimalizáló mester rávezesse a mesterséges intelligencia szintjén működő algoritmusokat a kívánatos eredményre azzal, hogy fogalmi összefüggések szempontjából relevánssá teszi a weboldal tartalmát, továbbá szemantikus linképítés segítségével megfelelő támogatói hátteret biztosítson, és ezek együttes hatására egy idő után elkezdődjön az organikus helyezések javulása a keresőben.

 

Blogelmélet – Halmazelmélet – Gépi tanulás

Vannak bloggerek, akik lázadók, forradalmárok – és vannak lázadók, forradalmárok, akik blogolnak is. A két halmaz azonban nem feltétlenül esik egybe, és akkor a bloggereket, akik nem lázadnak és a lázadókat, akik nem blogolnak, még nem is említettük. Vagyis ezeket a kategóriákat még akkor sem célszerű összekeverni, ha olykor az egyik a másiknak a részhalmaza (és fordítva). Mindez a következők miatt jutott eszünkbe.

Az online tartalommegosztásban jelentős szerepet játszó Gépi Tanulás Blog mögött álló amúgy kimondottan rokonszenves szervezet egyszerre adott ki kézikönyvecskét bloggerek és cyberdisszidensek számára, és ezzel több problémánk is adódhat. Először is, miközben egy nevét vállaló átlagos bloggert valami rettenetes módon nem érdekli, hogy miként tudnak az abszolút paranoiások abszolút anoním módon publikálni (lényegében sehogy, bár megközelítően nagyon jó megoldások azért vannak), aközben mindazokat, akik adott esetben az életüket teszik kockára, hogy beszámoljanak a kormányuk legújabb emberirtásáról, nos, őket nem igazán fogja érdekelni, hogy a jelenleg a már nem kimondottan demokratikus Magyarországon mi a helyzet a szabadságjogokkal kapcsolatban.

Ráadásul ez az említett, elveben Z-generációs kézikönyvecske az avitt pdf-ben (!) van feltéve a hálózatra, és tele van olyan nagyon elegáns és jópofa, ám teljességgel haszontalan színes képekkel, amiken egerek (esetleg patkányok?) másznak a monitor felé. Márpedig aki az állami cenzúrát akarja elkerülni, az egyfelől nem biztos, hogy hallott már valaha is a pdf-ről (vagyis ha már vénlúd, legyen kövér: miért is nem tették fel a kézikönyvecskét html-ben meg text-ben is?). Másfelől egyáltalán nem biztos, hogy a felhasználó örülni fog, ha egy maximum 100 KB-os file helyett egy legalább tizenötször akkorát kell letöltenie. Ja igen, és valószínűleg kinyomtatni is szamizdatban – saját költségén persze, nem éppen az esőerdők védelmében.

Szabad forráskód és ingyen sör

Amikor el akarjuk magyarázni valakinek angolul, hogy mit jelent a szabad, vagyis a free szoftver, akkor azt szoktuk mondani, hogy az adott szoftver úgy szabad, mint a freedom: a szabadság. Nem pedig úgy ingyenes, mint a free beer, vagyis az ingyensör.

Magyarul persze könnyű megkülönböztetni a két fogalmat, és legfeljebb a komputeranalfabéták meg némely komputerdiszgráfiás szövegfordítók képzelik azt, hogy a free szofver ingyen szoftvert jelent. Mindenki más tudja, hogy a Linux példának okáért nem ingyenes, hanem szabad.

Mostantól annyival válik bonyolultabbá a dolog, hogy immár van olyan free sör is, ami nem ingyenes, hanem szabad. Vagy hogy még pontosabbak legyünk: nyílt forráskódú. 6%-os erőségű és „mély aranyvörös színnel meg eredeti, de ismerős ízzel” rendelkezik, és dán diákok fejlesztették ki, akik a receptet úgy tették közzé az interneten, mint ahogyan a szabad szoftvereket szokás. A Google Első Hely blog szerzője például nagyon szívesen megkóstolná – vagy legalábbis ezt súgallja számára a szövegíró notebook.

A szabad forráskódú szoftverek sokak szemében egyszerűen csak ingyenesek. Szakértői szinten az egyedi tartalom előállításával végzett szemantikus linképítés mesterfogásai hozzásegítik a weblap tulajdonost a Google keresőben az első helyezés megszerzéséhez. A blogolás mesterfogásai viszont nem sajátíthatók el gépi tanulás útján. Vagy mégis?

Mesterséges intelligencia és szemantikus Google-optimalizálás

A gépi intelligencia ma már nem utópia. A keresőalgoritmusok működése is bizonyíték erre. Még egy kis idő, és a laptopod már megírja helyetted a blogbejegyzést. Illetve erre már most is képesek szövegíró szoftverek, de az így előálló textus kicsit még suta. Ez a bejegyzés például, hmmm, akár gépi eredetű is lehetne. Ami ennél fontosabb, hogy a szemantikai alapú, a jó Google-helyezéseket célzó optimalizáció akkor lehet eredményes, ha bátran társítjuk a fogalmakat, ha egy-egy kulcsszóhoz merészen rendelünk hozzá távoli, látszólag idegen kifejezéseket. Ha ezt csak néhányszor tesszük meg, nem megyünk vele semmire. Ha ha van türelmünk ahhoz, hogy weboldalainkon több százszor, netán több ezerszer együttesen forduljon elő – például – az Arvisura és a Honlap optimalizálás kifejezés, a gépi tanulás révén gyarapodó adatbázisból dolgozó algoritmus egy idő után kénytelen tudomásul venni a két fogalom összetartozását. Ha ez megtörténik, attól kezdve az Arvisua-témájú oldalakról Honlap-SEóval foglalkozó lapokat bátran linkelhetünk – illetve megtehetjük ezt fordítva is. Ha megfelelően nagy webrendszert működtetünk, a sok száz, netán több ezer megfeleltetés okán ezek már releváns hivatkozások lesznek.

Szemantikus honlap optimalizálás és linképítés

Google helyezés javítása az organikus találatok ranglistáján a szemantikus keresőoptimalizálás módszerével. A gépi tanulás révén fejlődő mesterséges intelligencia mint keresőalgoritmus megköveteli a weboldal optimalizálás kreatív módszereit a SEO-szakértőtől.


Korábban a témában: Mesterséges intelligencia és gépi tanulás (Google első)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Google Első Hely © 2016-2021 Frontier Theme